|
|
|
... koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.
Elkészítése:
Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket is. Szúrjunk bele a késsel, majd ezekbe a vágásokba nyomjunk egy-egy gerezd fokhagymát, majd szórjuk meg sóval és darált feketeborssal. Csorgassuk meg olívao... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma, diónyi gyömbér, 4 db csirkemell, 4 evőkanál szójamártás, 1 kávéskanálnyi Piros Arany, 1 kupica rizsbor, 1 doboz ananászkocka, 25 dkg rizs.
Elkészítése:
A csirkemelleket lebőrözzük, vékony szeletkékre vágjuk, Piros Arannyal és szójamártással bekenjük, sütésig félretesszük. A kínai kelt felcsíkozzuk, elkészítjük a párolt rizst. A wokban az olajat fel... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kakukkfűből keveset félreteszünk, a többit a lecsipkedett petrezselyemlevelekkel együtt finomra felaprítjuk.
Nagyméretű serpenyőben 2 evőkanál olajat felhevítünk, majd a göngyölt csirkemelleket kb. 10 perc alatt minden oldalukról megsütjük. Kivesszük, és alufóliába csomagoljuk.
A visszamaradt zsiradékban a maradék olajat felforrósítjuk. A gombát több részletben megpirítj... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg lilahagyma, 2 db kaliforniai paprika, 8 szelet bacon szalonna, olaj, 10 dkg trappista sajt; a körethez: burgonya, fokhagyma, tejszín, rizs
Elkészítése:
A csirkemelleket kiklopfoljuk, szárnyas fűszerrel, sóval meghintjük, majd rátesszük a csíkokra vágott lilahagymát és a kaliforniai paprikát. Félbehajtjuk, betekerjük a szalonnacsíkokkal, megtűzzük hústűvel... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kicsontozott csirkemell, 1 pohár natúrjoghurt, 2 evőkanál szójaszósz, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál mogyoróolaj, 1 db narancs reszelt héja.
Elkészítése:
A csirkemelleket vágjuk nagyobb kockákra vagy ujjnyi csíkokra, tegyük egy tálba. Reszeljük rá a fokhagymát, locsoljuk meg a szójaszósszal, tegyük bele a narancs héját és öntsük rá a natúrjoghurtot. Keverjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
... filét vettünk, kicsontozzuk), és a húsdarabokat egyenként hosszában felszúrjuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
2. A húsok nyílásába 2-2 bébikukoricát helyezünk, a megtöltött csirkemelleket sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, és hajszálvékony szalonnaszeletekbe burkoljuk.
3. A tepsit kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
4-6 nagy paradicsom
4-6 vastag húsú paprika
vöröshagyma
só
bors
vaj - csirkepároláshoz
rizs
reszelt sajt
Elkészítés: A csirkemelleket kb. 1x1 centis kockákra vágod, kevés vajban megpárolod. A paradicsomnak lehúzod a héját, kb. centisekre vágod. A paprikákat szintén centisekre vágod. (Látványosság kedvéért lehetőle... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemell, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál mustár, 1 dl tejszín, durvabors, só, 30 dkg rizs, 1 csomag petrezselyem, 2 dl víz.
1. A kifélézett csirkemelleket kb 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk, majd kockára. Nyársra húzzuk, sózzuk, megszórjuk durvára őrölt borssal.
2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a nyársat, majd hirtelen... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olívaolaj
fél teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt gyömbér
3 evőkanál méz
1 fahéjrúd
1 nagy marék mandulabél
6 szem aszalt füge
A csirkemelleket először csontjukkal párhuzamosan, hosszában félbevágom, majd utána csontrészükre merőlegesen, a feleket is két-két részre darabolom. Így kapok 8 kicsi húsdarabot, amelyeket alul- felül... |
|
|
|
|
|
|
|
... brokkoli, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál margarin, 10 dkg füstölt sajt, 2 dl tej, őrölt szerecsendió, só, kevés őrölt fehérbors.
Elkészítése:
Csorgassuk meg a csirkemelleket egy evőkanálnyi olívaolajjal, daráljunk rá feketeborsot, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit és ízesítsük sóval. Fedjük be fóliával és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól átjá... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemell filé, 2 csokor zöldspárga, 2 ág friss kakukkfű, darált bors, 1 evőkanál reszelt parmezán, 1 pohár natúr joghurt, só.
Elkészítése:
Vágjuk kétfelé a csirkemelleket úgy, hogy a filéből két nagy szeletet kapjunk. Kissé klopfoljuk meg, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből, és szórjuk meg sóval. Tiszt... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 közepes fej vöröshagyma,
2 ek. olaj,
4 dl natúr joghurt,
4 gerezd fokhagyma,
gyros fűszerkeverék,
só.
Elkészítés:
A felkockázott csirkemelleket bedörzsöljük 4 evőkanálnyi gyros fűszerkeverékkel, majd egy kicsit állni hagyjuk. Közben megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk a zöldségeket. A joghurtot egy csipetnyi sóval és a zúzo... |
|
|
|
|
|
|
|
... szál sárgarépa, 2 db kaliforniai paprika, 4 evőkanál olívaolaj, 1-1 csokor friss oregánó és rozmaring, só, darált bors.
Elkészítése:
Vágjuk félbe a csontos csirkemelleket, majd a fél melleket még három, viszonylag egyforma szeletre. Tegyük bele egy tálba, csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot és szórjuk meg sóval. Tépkedjünk rá bőven az oregánólevél... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldcitrom
1 késhegynyi szárított chilipaprika
Bekapcsolom a sütőt 220 C-ra (gázsütőn 7-es fokozat), és egy nagy fazékba meleg vizet forralok a lencsének. Aztán a csirkemelleket hosszában félbevágom, majd mind a négy kis húsdarabot is megfelezem. A 8 csirkeporciót alaposan bemasszírozom mindenhol puha vajjal, és csak ezután sózom meg borsozom őket, hogy a só- és a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig ... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk, aztán az áttört fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal és a csilivel ízesítjük. Fedő alatt, saját levükben-gőzükben 12-15 percig, puha-ropogósra pároljuk.
3. A csirkemelleket kiemeljük a pácléből, szárazra törölgetjük, majd meghintjük sóval és borssal. A páclé tetejéről serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, beletesszük a melleket, és mindét oldaluka... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk, aztán az áttört fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal és a csilivel ízesítjük. Fedő alatt, saját levükben-gőzükben 12-15 percig, puha-ropogósra pároljuk.
3. A csirkemelleket kiemeljük a pácléből, szárazra törölgetjük, majd meghintjük sóval és borssal. A páclé tetejéről serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, beletesszük a melleket, és mindét oldalukat megk... |
|
|
|
|
|
|
|
... Öntsük rá a mazsolás-mézes keveréket, tegyük hozzá a citromhéjat, a citromlevet, kevés borsot, valamint sót igény szerint, maj... |
|
|
|
|
|
|
|
... pástétomfűszert, és az egészet jól összedolgozzuk.
Pástétomformát kibélelünk vékonyra szeletelt szalonnával, beletesszük a máj felét, ráfektetjük a kicsontozott, enyhén megsózott nyers csirkemelleket, lefedjük a maradék töltelékkel, és a tetejére is szalonnát teszünk.
A pástétomformát kevés vízzel töltött mélyebb tepsibe állítjuk, és közepesen meleg sütőben kigőzöljük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... pástétomfűszert, és az egészet jól összedolgozzuk.
Pástétomformát kibélelünk vékonyra szeletelt szalonnával, beletesszük a máj felét, ráfektetjük a kicsontozott, enyhén megsózott nyers csirkemelleket, lefedjük a maradék töltelékkel, és a tetejére is szalonnát teszünk.
A pástétomformát kevés vízzel töltött mélyebb tepsibe állítjuk, és közepesen meleg sütőben kigőzöljük.... |
|
|
|
|
|